Onze honden 

 

 

Irami Mtimbi El-faiyum 

 

Onze lieve Irami is geboren op 4-4-2023

Stamboom naam: Irami mtimbi el-faiyum 

 

Is een zeer vrolijk meisje die erg goed op zichzelf kan zijn in de roedel. Ze is energiek, leergierig, nieuwsgierig en ze is vooral de clown in huis. Ze is erg baas gericht. In huis is ze rustig. Wandelen met haar is echt nooit saai, ze rent heerlijk door de bossen en open velden... Vooral lekker gek doen. 

Ze kijkt erg de kat uit de boom, maar als ze je eenmaal kent komt ze heerlijk bij je om te knuffelen. 

Kortom: een heerlijke hond waarbij de dagen nooit saai zullen zijn❤️

 

 

 

 

 

Djeda 

 

Onze mooie Djeda (stamboomnaam Aluna) geboren op 1-12- 2020 is een vrolijke, pittige, en zeer liefdevolle teef die graag wil plezieren, maar als ze echt iets niet wilt zal ze het ook zeer zeker niet doen. Ondanks haar liefdevolle karakter heeft ze een redelijk waakinstinct, maar niet overdreven. Er wordt eerst naar vreemden geblaft, zowel binnen als buiten achter het hek. Als je eenmaal binnen bent is ze al snel vriendelijk en blij en zal ze al naast je gaan liggen op de bank, het liefst helemaal tegen je aan. Ze is een hele grote knuffelaar en houdt van nauw contact met ons. Maar ze kan ook heel erg goed op zichzelf zijn. 

 

Djeda is een elegante teef, donker van kleur, mooie taille, goede botsterkte, mooie ridge, sterke bespiering en een vrouwelijke uitstraling. Ook is ze nergens bang voor, maar wel voorzichtig en kijkt eerst de kat uit de boom. Tijdens het wandelen, met meerdere ridgebacks, loopt ze altijd voorop. Dit deed ze al vanaf dat ze pup was.

Buiten is ze ook eigenlijk altijd actief, lekker rennen over het veld of over het strand. Water is ze ook niet vies van, ze vindt het heerlijk om het water in te gaan. Zeker als de temperaturen wat omhoog gaan is ze bijna in iedere sloot te vinden. Behalve als het regent, dan wil ze echt niet naar buiten. Zwemmen zal ze niet uit zichzelf doen, maar als je haar mee neemt gaat ze wel direct met je mee!!

In huis is ze altijd erg rustig (mits ze 5 x per week een goede wandeling krijgt).

Met Djeda hebben we alle traingingen gedaan van puppycurcus tot pubertraining (dat werd wat lastig trainen vanwege coronatijd), coursing en naast de fiets lopen vindt ze erg leuk.

 

 

Yaro

Yaro is onze lieve rustige reu, maar die wel alles in de gaten houdt. Als er vreemden in huis komen zal hij zeer zeker van zich laten horen en je ook in de gaten houden. Ben je een bekende dan wordt je met een hoop gekwispel ontvangen en zal hij ook bij je komen staan om heerlijk over zijn kont geaaid te worden. Ook hij is in huis zeer rustig (mits hij 5 x per week een goede wandeling krijgt). Met Yaro hebben we puppy cursus tot gehoorzame hond, behendigheid en detectie gedaan. Detectie is zijn favoriet!!!